Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Кодаківська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04359293) був реорганізований і увійшов до складу Васильківської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

головне про паспорт у формі (ID - картки)

Законодавство України не визначає кінцевої дати чинності паспортів громадянина України зразка 1994 року. ID-картка видається у всіх випадках, коли необхідна заміна паспорта - втрата, крадіжка, псування, зміна прізвища або інших даних особи власника документа. Отже, обов'язку змінювати паспорт зразка 1994 року на ID-картку немає. Разом з цим треба розуміти, що паспорт-книжечка в умовах сучасних технологій практично не захищений від підроблення, тому оформлення ID-картки є доречним з міркувань безпеки та захисту від шахрайства.

Оформлення та видача першої ID-картки (за досягненням 14-річного віку або видача замість паспорта-книжечки зразка 1994 року) здійснюється територіальним підрозділом ДМС за зареєстрованим місцем проживання.

Після оформлення ID-картки, у подальшому всі послуги із оформлення паспорта особа зможе отримувати у будь-якому місці України за місцем звернення. (пункт 17 Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України, затвердженого постановою КМУ 25.03.2015 №302)

Особі, яка досягла 14 років, оформлення та видача паспорта громадянина України у формі картки здійснюється територіальним підрозділом ДМС за зареєстрованим місцем проживання в Україні. Вашому синові необхідно звернутися до відділення ДМС за місцем реєстрації (перелік територіальних органів).

Інформація щодо територіальних підрозділів, які здійснюють оформлення та видачу паспорта громадянина України у формі картки та їх адреси можна отримати на офіційному веб-сайті ДМС або веб-сторінці відповідного територіального орану. Для оформлення паспорта вперше особа або її законний представник подають документи, перелі к яких визначено на наступних сторінках:.

За видачу громадянам паспорта громадянина України у формі картки вперше адміністративний збір не стягується.

До завершення роботи із забезпечення в повному обсязі територіальних підрозділів Державної міграційної служби України матеріально-технічними ресурсами, необхідними для оформлення і видачі паспорта громадянина України, зразки бланків якого затверджено цією постановою, паспорт громадянина України оформляється з використанням бланка паспорта громадянина України у формі книжечки (постанова Кабінету Міністрів України № 302 зі змінами).

Паспорти громадянина України у формі книжечки не підлягають обов’язковій заміні на паспорти громадянина України у формі картки. Відповідно постанови Кабінету міністрів України від 25 березня 2015 року № 302 «Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України» (зі змінами) запроваджено оформлення і видачу паспорта громадянина України у формі картки громадянам України, яким паспорт громадянина України оформляється вперше після досягнення 14-річного віку.

Ні, оскільки паспорт громадянина України є документом, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України на території України, а паспорт громадянина України для виїзду за кордон є документом, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України особи, на яку він оформлений, за кордоном і дає право цій особі на виїзд з України і в’їзд в Україну (частина перша статті 21 та частина перша статті 22 Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус»).

Тим, хто отримує паспорт вперше послуга надається безкоштовно. У разі обміну паспорта замість втраченого чи пошкодженого стягується адміністративний збір, розмір якого можна дізнатися на сторінці: https://dmsu.gov.ua/invoice/invoice.php

Така можливість не передбачена. Наразі паспорт громадянина України оформляється громадянам України вперше після досягнення 14-річного віку виключно у формі картки тими територіальними підрозділами ДМС, в яких встановлено відповідне обладнання та які забезпечені матеріально-технічними ресурсами, необхідними для оформлення і видачі паспорта громадянина України у формі картки. Територіальні підрозділи ДМС, які на сьогодні не забезпечені необхідним обладнанням для оформлення і видачі паспорта громадянина України у формі картки, до завершення роботи із його встановлення, паспорт громадянина України оформлятиметься з використанням бланка паспорта громадянина України у формі книжечки.

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *